Základní škola a mateřská škola Svět, Chomutov s.r.o.

Vzdělávací a kulturní centrum Svět Chomutov, z.s.

Zápisy do 1. - 4. třídy ZŠ Svět na školní rok 2022/2023

Vážení rodiče,

letošní zápisy do 1. - 4. třídy ZŠ Svět na školní rok 2022/2023. Zápisy budou probíhat formou osobní návštěvy ve škole.

Zápisy do 1.-4. třídy proběhnou v termínu 6.4 (středa) - 7.4. 2022 (čtvrtek) od 14:00 do 17:00 hod.

Pozn.: Na dodatečném termínu zápisu se můžete domluvit individuálně.

Přihlášku je možné doručit následujícími způsoby:
1. do datové schránky školy - ID datové schránky je ozur5t. Datovou schránku si rodiče mohou zřídit zdarma. Odeslání žádosti datovou schránkou základní škole je také zdarma. Více informací na https://chcidatovku.cz/.
2. e-mailem s uznávaným elektronickým podpisem (nelze jen poslat prostý email) na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Žádost o přijetí k základnímu vzdělávání do Základní školy a mateřské školy Svět Chomutov, s.r.o. mohou vyplnit i zákonní zástupci dětí, které nemají bydliště ve spádové oblasti školy (viz seznam spádových ulic na konci příspěvku).

Přehled dokumentů, které byste neměli zapomenout přinést s sebou k zápisu dítěte:
1) rodný list dítěte - je nezbytnou dokumentací k ověření zákonných zástupců dítěte (pouze k nahlédnutí, prosíme nekopírujte)
2) dokument určující zákonné zástupce, nejsou-li to rodiče uvedení v rodném listě
3) vyplněnou žádost o přijetí k základnímu vzdělávání na základě elektronického vyplnění (můžeme vytisknout ve škole při zápisu)

Je potřebné vyplnit údaje o obou rodičích. Oba rodiče mají rodičovská práva a rozhodují o vzdělávání svého dítěte. Není-li jeden z rodičů zapsán v rodném listě, doložíte tuto skutečnost ve škole nahlédnutím do rodného listu dítěte při osobní návštěvě. Oba rodiče musí žádost podepsat.

Formuláře potřebné k zápisu a další informace najdete ke stažení v DOKUMENTECH.

Rozhodnutí o přijetí k povinné školní docházce Vám nebude zasláno, ale bude oznámeno na našich stránkách. Rozhodnutí o přijetí k základnímu vzdělávání. V seznamu přijatých dětí nemohou být uvedena jména, děti zde budou uvedeny pod přidělenými registračními čísly.