Slovo paní ředitelky: Charakteristika Základní školy Svět

Vážení přátelé a rodiče,

naše škola Svět je pro ty rodiče, kteří už vědí, že vzdělávání svých dětí nemohou nechat na náhodě. Vzdělání je základ, ale ne každé učení k němu vede... Když se zvolí správná forma a dělá se to dobře, tak se děti naučí obrovské množství znalostí a dovedností.

Náš vzdělávací program "Dobrá škola" podporuje individuální přístup našich dětí. Rozeznáme, zda Vašemu dítěti vyhovuje i zvolená forma. Zkušení pedagogové včas a adekvátně zasáhnou, pokud se eventuelně objeví problém. Odměnou rodičům bude dítě, které nevidí vzdělávání jako otravnou práci a nepotřebuje být upláceno pro svoje vlastní dobro. Učení jej zkrátka bude bavit.

Jsme nezávislá, soukromá, denní a úplná škola, která je zapsána v rejstříku MŠMT. Poskytujeme vzdělání od 1 - 15 let (jesle, MŠ, ZŠ) a spoustu dalších služeb (např. program MISP, logopedii, odborné poradenství, příměstské tábory, zájmové kroužky a aktivity pro veřejnost). U nás najdete vše, co Vaše děti potřebují, a to vše ,,Pod jednou střechou."

V každé soukromé škole je výuka jiná. To je velmi dobře. V naší škole se Vzdělávací program naplňuje, zaměřujeme se na individuální rozvoj dětí, vnímáme jejich potřeby, soustředíme se na rozvíjení a prohlubování jejich zájmů. Jak u nás vypadá výuka??? U nás to může být i tak, že Vaše děti ráno přijdou do ranního klubu, kde si mohou hrát, tvořit, číst, odpočívat. Kolem půl deváté se děti sejdou a společně posnídají. Povídají si, co prožily a jak se momentálně cítí, co by chtěly pořídit do školy, plánují... Dopoledne Vaše/naše děti může čekat projektová výuka např. čtení, psaní, matematiky a angličtiny. Potom se mohou věnovat práci na společných tématech, většinou široce pojatých. Vašim/našim dětem pomáháme nejen na cestě za učením, ale i za rozvíjením schopnosti se učit.

Po obědě mohou některé děti zavítat do IQ klubu, kde se v tématech mohou soustředit na to, co je více zajímá, třeba na elektrickou energii, problematiku energie jaderné, spalovací motory, tanec, kreslení komiksů, keramika, pokusy s lomem světla, tvůrčí psaní, lety do vesmíru, divadlo, výrobu masek, tvorbu prezentace o zajímavostech v okolí školy, školní časopis, přípravu přátelského setkání s jinými školami, programování, život běžných lidí v historických epochách, čtenářský kroužek... Dáváme jim možnost volby.

Den v naší škole ale může vypadat úplně jinak. Jde se na výlet nebo do školy přijde nějaký odborník a pomáhá dětem jít skutečně do hloubky v tom, co je zajímá, snaží se je nadchnout pro nová témata. Výuka tematických celků se odehrává třeba na školní zahradě…

Naše Základní škola Svět má ještě volná místa pro Vaše děti. A proto probíhají dodatečné zápisy. Stále máte možnost se k nám přihlásit. Termíny jsou individuální, zavolejte na tel. 773 585 388 anebo nám napište na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a domluvte si osobní schůzku. Rádi Vás přivítáme a ukážeme Vám naši školu.

Pro více informací sledujte naše webové stránky http://zsmssvet.cz/ a náš facebook https://www.facebook.com/zsmssvet/

PhDr. Mgr. Eva Anna Popíková - ředitelka ZŠ a MŠ Svět