Nouzový stav pro celou ČR: nová opatření

Vážení rodiče,

dne 12.3.2020 vláda ČR vyhlásla pro celou českou republiku v důsledku šíření koronoviru nouzový stav. Opatření, která vešla v platnost se již nekýkají jen hromadných akcí, ale i provozu školních a předškolních zařízení, oblastí služeb i cestování.

Proto prosím věnujte pozornost tomu článku, kde shnujeme vše důležité.

Uzavření mateřskýcn škol

Vážení rodiče,
od 16.3.2020 uzavřeme MŠ Svět Chomutov a jesle Evička Chomutov. Provoz bude uzavřen do odvolání.
- PhDr. Mgr. Eva Anna Popíková, ředitelka školy

S ohledem na vyhlášený nouzový stav státu rozhodlo vedení města Chomutova o zavření všech mateřských škol zřizovaných městem Chomutovem s účinností od 16. března 2020.

Zdroj: Tisková zpráva z dne 12. 3. 2020

Zájmové kroužky pozastaveny

Vážení rodiče,
do odvolání jsou pozastaveny všechny zájmové kroužky, aktivity. Děkujeme za pochopení.
- PhDr. Mgr. Eva Anna Popíková, ředitelka Základní školy a mateřské školy Svět, Chomutov s.r.o a Vzdělávacího kulturního centra Svět Chomutov

Toto se týká všech zájmových kroužků základní školy, mateřské školy, DS Evička i zájmových kroužků "Vzdělávacího centra". Například: Ostrov objevů, joga, pilates, keramika, malování, výtvarné  a kreativní kroužky.

Individuální vzdělávání a konzultace

Vážení rodiče,
domluvené osobní konzultace s vašimi dětmi se vzhledem k dané situaci v ČR ruší do odvolání. Děkujeme za pochopení. Nabízíme konzultace po Skype. Pokud máte zájem, domluvte termín a čas u asistentky ředitelky, 728 232 500.
- PhDr.Mgr. Eva Anna Popíková, ředitelka školy

Nouzový stav v celé ČR

Vláda dne 12.3.2020 kvůli šíření koronaviru vyhlásila v celém Česku nouzový stav. Platí od 12.3.2020 od 14:00 po dobu 30 dní.

Veřejné i soukromé akce
Vláda zakazuje divadelní, hudební, filmová a další umělecká představení, sportovní, kulturní, náboženské, spolkové, taneční, tradiční a jim podobné akce a jiná shromáždění, výstavy, slavnosti, poutě, přehlídky, ochutnávky, trhy a veletrhy, vzdělávací akce, a to jak veřejné, tak soukromé s účastí přesahující ve stejný čas 30 osob, a to do odvolání.

Restaurace
Vláda rovněž zakázala vstup do restaurací od 20 hodin večer do 6 hodin ráno. Omezila také vstup do České republiky pro cizince a zakázala českým občanům vstupovat do 13 rizikových zemí.

Provozovny poskytovatelů služeb
Zakazuje také přítomnost veřejnosti v provozovnách poskytovatelů některých služeb, jako jsou sportoviště, posilovny, přírodní a umělá koupaliště, solária, sauny, wellness služby, hudební a společenské kluby, zábavní zařízení, veřejné knihovny a galerie. Opatření mají platit po dobu 30 dnů.

Zdroj: článek

Oficiální dokument: Usnesení vlády České republiky ze dne 12. března 2020 č. 199