Dětský den SVĚT pro Chomutov

Dne 1. června 2019 se za krásného slunečného odpoledne uskutečnil na zahradě Základní školy a mateřské školy Svět, Chomutov s.r.o. „Dětský den SVĚT pro Chomutov“.

Během dopoledne se podařilo za podpory zaměstnanců a dobrovolníků z řad rodičů proměnit zahradu v krásné slavnostní místo. A tak odpoledne mohli „přijet“ na svých koních indiáni z DS Evička, Vzdělávací centrum SVĚT, z.s. a zatančit před obecenstvem své indiánské tance. Ke správné atmosféře přispěly zábavné hry, soutěže i odměny, které k této příležitosti byly připraveny. Po ukončení oficiálního programu byla pro příchozí chomutovské děti připravena „Indiánská stezka“, kde děti plnily s rodiči na různých stanovištích úkoly za nejen sladké odměny. Dále na děti čekalo malování triček s indiánským motivem, malování na obličej a program s klaunem Lubošem. Malování na obličej udělalo radost všem dětem. V dětském facepaintingu vedly zvířecí motivy, u holčiček také motýlci a vílí ornamenty zdobené třpytkami. V nabídce dětského dne nalezly děti a jejich rodiče dovednostně herní stanoviště, např. s prostorovou orientací, dominem a puzzle. Ve výtvarných dílnách bylo stále plno a při soutěžích pro děti i dospělé, kde se tančilo se stuhami, bylo veselo.

V průběhu celého dne si každý rád zašel do stánku s drobným občerstvením.

Dětský den Svět pro Chomutov se vydařil.

Děkujeme všem, kteří se podíleli na přípravě a organizaci krásného dne pro děti a městu Chomutov za podporu v rámci dotačního programu Komunitní rozvoj 2019.

Vaše PhDr.Mgr. Eva Anna Popíková

 

Dětský den 1.6 2019